Expositie Elly de Bruyn

Van 10 juli tot 3 september exposeert L_Li de Bruyn in galerie de Timmi

L-Li (Elly) de Bruijn, woont en werkt in Doesburg

L-Li werkt veelal met acrylverf op papier en doek, maar ook met gemengde technieken op verschillende ondergrond. Haar werk is soms geheel abstract, toch komen figuratieve elementen in haar verschillende werken wel voor. Natuur en landschap zijn haar inspiratiebronnen, soms terug te vinden in een enigszins surrealistisch beeld.

Toch brengt zij de natuur, of de natuurlijke vormen niet over om de natuur op zichzelf. Zij gaat juist de uitdaging aan geheel nieuwe beelden te schetsen van hetgeen dat door haar wordt waargenomen zodat het een nieuw en eigen verhaal vertelt. Zij voelt zich vrij om zowel de vormgeving als haar specifieke en opvallende kleurgebruik naar de eigen hand te zetten. Waardoor, ondanks haar zeer verschillende materialen en middelen die ze inzet, haar eigenheid bij de verschillende werken, steeds herkenbaar blijft.

Het proces, zien, kijken, ervaren en vervolgens in een eigen beeld weergeven, symboliseert waar het in haar werk om gaat. Haar ervaringen als psychodramatherapeut, waarin ze met beschadigde en getraumatiseerde mensen heeft gewerkt, heeft haar doen beseffen hoe helend het voor de mens kan zijn tot een eigen beeld te komen, het eigen verhaal te kunnen en mogen vertellen. Het geeft haar werk een diepere betekenis. In het aanschouwen van haar werk tijdens deze expositie wordt de kijker nu uitgenodigd zijn eigen verhaal hierin al dan niet te ontdekken.

L-Li, woont inmiddels ruim 3 jaar in Doesburg. Nadat zij gestopt is met haar werk als psychodramatherapeut heeft zij haar eigen kunstzinnige activiteiten weer opgepakt. Eerder al heeft zij meerdere verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van tekenen, schilderen, hout- en metaalbewerking en werken met klei. Een tiental jaar heeft zij gewerkt in een schildersgroep. Tijdens de afgelopen 5 jaar heeft ze 2 fotocursussen gevolgd gericht op natuurfotografie. Sinds zij in Doesburg woont volgt ze een studietraject / leerroute bij de Timmi, waar zij vooral is geïnspireerd is geraakt door het experiment aan te gaan met nieuwe technieken.

L-Li heeft in het najaar van 2021 tijdens haar eerdere expositie in Huis te Eerbeek haar eigen werk getoond met de titel: De kracht van Expressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *