open atelier de Timmi

Welkom in atelier de Timmi! 

Precies een jaar geleden opende galerie/atelier de Timmi haar deuren. Het eerste jaar heeft het accent gelegen op de galerie, en hebben meerdere kunstenaars hier geëxposeerd.  Dit jaar gaan we het accent verleggen van galerie naar atelier voor beginnende kunstenaars.

Vanaf heden biedt de Timmi mogelijkheden op maandagmorgen en donderdagmiddag om je ideeën uit te werken door middel van tekenen, schilderen, collages maken, boetseren, keramiekobjecten ontwerpen of ander ruimtelijk werk.

Uitgangspunt is het eigen idee en het experiment

Naast het doen ontvang je wekelijks een nieuwsbrief maar ook theoretische kennisoverdracht bij het project waarmee je bezig bent.

Bv. je wilt een grote tekening maken of een beeld bouwen van klei, was, of allerlei gevonden materialen. We bespreken dit en zoeken meer kennis erbij, kunstenaars die ook hiermee bezig zijn en laten ons inspireren door elkaar.

Dit doen we door het werk gezamenlijk te bespreken, dit bevordert tevens je ontwikkeling.

De Timmi biedt de werkplaats aan in het voorjaar (begin februari-mei) en in het najaar (half september- december). We kunnen een periode afronden met een expositie van ieders werk.

Er wordt gewerkt met een strippenkaart per periode; dit maakt een flexibele planning mogelijk.

Kleine materialen en gereedschappen worden vanuit het atelier aangeboden, groter en duurzaam materiaal zoals bijzonder papier, eigen soort kwasten, schilderdoeken, klei, was, steen, verf moet zelf worden aangeschaft; de Timmi heeft een kleine voorraad. Er wordt niet met chemische stoffen gewerkt. Olieverf kan alleen met milieuvriendelijke verdunner. Werken met steen en hout kan in de zomer. Data hiervoor worden nader bepaald.

Wanneer je belangstelling hebt om in de Timmi te werken met ondersteuning van Janny Jaspers, beeldend kunstenaar, laat het weten door een mail te sturen met je gegevens aan: jjaspers@samenzien.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *